Regulament

Competiția Semimaraton Galați 2019 powered by Ramplast(denumită în cele ce urmează „Competiția”) este organizată de Fundația Comunitară Galați în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați, Direcția Județeană de Sport și Tineret și UVSAR având ca scop:

 • dezvoltarea filantropiei la nivel local prin implicarea comunității în proiecte dezvoltate de actori (organizații non guvernamentale, grupuri de inițiativă) activi la nivel local;
 • promovarea mișcării (alergarea în aer liber) și a unui stil de viață sănătos pentru un segment larg al populației;
 • implicarea comunității locale într-o acțiune de promovare a sportului, mișcării, sănătății și beneficiile acestora;
 • dialogul între sectorul nonguvernamental și cetățenii municipiului Galați.

Scopul fiind unul filantropic 60% din taxa de participare va fi redirecționată (conform alegerii fiecărui alergător) către cauzele pe care le susținem în această ediție a Semimaratonului Galați powered by Ramplast. 40% din taxa de participare este redirecționat către acoperirea costurilor organizatorului, costuri legate de organizarea și promovarea competiției.

Pentru alergătorii care doresc să devină fundraiser sau ambasadori, 90% din toate sumele colectate de la alergători prin donații, vor fi redirecționate (conform alegerii fiecărui fundraiser sau ambasador) către cauzele pe care le susținem în această ediție a Semimaratonul Galați powered by Ramplast. 10% din suma colectată este redirecționată către acoperirea costurilor organizatorului.

Participanții la Competiție sunt obligați să respecte termenii și condițiile prezentului Regulament (denumit în continuare „Regulament Oficial”). Regulamentul Oficial este întocmit și va fi făcut public conform legislației aplicabile din România, fiind disponibil în mod gratuit oricărui solicitant pe site-ul www.semimaratongalati.ro. Prin participarea la această Competiție, participanții sunt de acord să respecte și să se conformeze tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament Oficial și a legislației aplicabile.

Competiția se va desfășura în ziua de 2 Iunie 2019, începând cu ora 07:30, în Galați, având startul și sosirea din fața parcului „la Elice” de pe Bulevardul Marea Unire (faleza superioară), conform mecanismului Competiției, așa cum este acesta detaliat în prezentul Regulament.

Probele competiției

1. Curse de adulți și tineri

Înscrierea la aceste probe se face DOAR online, pe site-ul competiției, fiecare alergător sau tutore legal (în cazul celor sub 18 ani) având obligația să se prezinte cu declarația pe proprie răspundere semnată în momentul ridicării kit-ului de participare.

a) Semimaraton powered by Ramplast– 21 km – Cursă individuală. Parcurgerea unei distanțe de 21 km pe traseul indicat de Organizator, orice abatere de la traseu reprezintă descalificarea alergătorului. Pentru participarea la această probă este necesar să aveți 18 ani împliniți, înscrierea la o categorie sau alta se face pe baza vârstei împlinită până în data de 31 Mai 2019, inclusiv.

b) Ștafetă 4x5,3 km – Cursă de echipă. Parcurgerea distanței de 21 de km de către o echipă formată din 4 membri (fără restricții de gen/sex), fiecare membru alergând aproximativ 5,3 km (în funcție de configurația traseului). Există un singur punct de schimb a ștafetei, acesta fiind în zona de Start/Finish. Pentru participarea la această probă trebuie să aveți 14 ani împliniți, nu există categorii de vârstă.

c) Crosul Hervis – 10,5 km ­– Cursă individuală. Parcurgerea distanței de 10,5 km se face individual pe traseul indicat de Organizator, orice abatere de la traseu reprezintă descalificarea alergătorului. Pentru participarea la această probă este necesar să aveți 14 ani împliniți, înscrierea la o categorie sau alta se face pe baza vârstei împlinită până în data de 31 Mai 2019, inclusiv.

Înscrierea la „Cursa populară” Lacon se face online, pe site-ul competiției și la fața locului în ziua evenimentului

d) Cursa populară Lacon– 3 km – Cursă individuală. Parcurgerea unei distanțe de aproximativ 3 km pe traseul indicat de Organizator, orice abatere de la traseu reprezintă descalificarea alergătorului. Pentru participarea la această probă este necesar să aveți 14 ani împliniți, înscrierea la o categorie sau alta se face pe baza vârstei împlinită până în data de 31 Mai 2019, inclusiv.

e) Cursa persoanelor cu dizabilități – 4 km – Cursă individuală. Parcurgerea unei distanțe de aproximativ 4 km pe traseul indicat de Organizator, orice abatere de la traseu reprezintă descalificarea alergătorului. Pentru participarea la această probă este necesar să aveți 14 ani împliniți, înscrierea la o categorie sau alta se face pe baza vârstei împlinită până în data de 31 Mai 2019, inclusiv.

EXCEPȚII pentru persoanele care doresc să se înscrie la altă cursă decât cea special organizată pentru persoanele cu dizabilități:

Persoanele cu dizabilități locomotorii (utilizatori de scaun rulant cu acționare manuală care se autopropulsează), care au împlinit vârsta de 16 ani, pot participa la ștafetă 4x5,3 km, respectiv ștafeta 2 sau ștafeta 4, pe segmentul cuprins între km 5,5 și km 11, respectiv km 16 și km 21 – Parcul „la Elice” – Palatul Navigației – Strada Navelor – Strada Gării, unde există condiții aproximativ optime pentru deplasarea acestora.

Persoanele cu dizabilități locomotorii (utilizatori de scaun rulant cu acționare manuală care se autopropulsează), care au împlinit vârsta de 14 ani, pot participa la crosul Hervis, cu condiția ca pe segmentul de drum din zona Parcului Viva (Str. Regimentul 11 Siret) la urcare, aceștia să fie însoțiți pe traseu.

Persoanele cu dizabilități, altele decât locomotorii și persoanele surdo-mute, care au împlinit vârsta de 14 ani (Cros) respectiv 18 ani (Semimaraton), pot lua startul la cursa Crosul Hervis și Semimaraton powered by Ramplast, doar dacă sunt însoțite pe traseu și au acordul scris al părintelui/tutorelui legal.

Persoanele cu dizabilități, altele decât locomotorii și persoanele surdo-mute, care au vârsta cuprinsă 4-14 ani, pot lua startul la cursele copiilor dacă sunt însoțite pe traseu și au acordul scris al părintelui/tutorelui legal.

2. Cursele de copii

Acestea se vor desfășura pe următoarele categorii de vârstă, având starturi separate:

 • a) Copii 4-5 ani (fete; băieți) – distanța parcursă de micuții fiind de 400 metri. Înscrierile pentru această probă se pot face și în ziua evenimentului.
 • b) Copii 6-7 ani (fete; băieți) – distanța parcursă de micuți fiind de 600 metri. Înscrierile pentru această probă se pot face și în ziua evenimentului.
 • c) Copii 8-9 ani (fete; băieți) – distanța parcursă de micuții fiind de 800 metri. Înscrierile pentru această probă se pot face și în ziua evenimentului.
 • d) Copii 10-12 ani (fete; băieți) – distanța parcursă de micuții fiind de 1 km. Înscrierile pentru această probă se pot face și în ziua evenimentului.
 • e) Copii 13-14 ani (fete; băieți) – distanța parcursă de adolescenți fiind de 1 km. Înscrierile pentru această probă se pot face și în ziua evenimentului.

3. Categorii de vârstă

Probele de copii sunt grupate pe categorii de vârstă. Răspunderea înscrierii la categoria de vârstă aparține părinților sau tutorilor legali.

Pentru proba Semimaraton powered by Ramplast categoriile de vârstă sunt:

 • 18 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 – 49 ani
 • 50 +

Răspunderea pentru înscrierea în categoria de vârstă aparține fiecărui participant, încadrarea în categorie se calculează la vârsta avută la 31 Mai 2019. Eventualele reclamații/sesizări (pentru înscrierea în categoria greșită) se vor face după finalizarea competiției până pe 23 Iunie 2019, termen maxim, acestea se vor soluționa până pe 31 Iunie 2019, dată la care clasamentul rămâne final.

Proba de Ștafetă – nu are categorii de vârstă, sau bazată pe sex, urmând a fi premiate doar echipele la open.

Pentru proba Crosul Hervis categoriile de vârstă sunt:

 • 14 – 29 ani
 • 30 – 39 ani
 • 40 – 49 ani
 • 50+

Răspunderea pentru înscrierea în categoria de vârstă aparține fiecărui participant (respectiv părinte sau tutore legal pentru cei sub 18 ani), încadrarea în categorie se calculează la vârsta avută la . Eventualele reclamații/sesizări (pentru înscrierea în categoria greșită) se vor face după finalizarea competiției până pe 23 Iunie 2019, termen maxim, acestea se vor soluționa până pe 31 Iunie 2019, dată la care clasamentul rămâne final.

Probele Semimaraton powered by Ramplast și Crosul Hervis au și categorii de sex (masculin/feminin), răspunderea selecției categoriei corespunzătoare aparține participanților (celor peste 18 ani) și părinților sau tutorilor legali (pentru participanți la Cros ce au sub 18 ani). În cazul în care se constată alegerea unei categorii greșite, alergătorul nu va fi premiat riscând și descalificarea (neînregistrarea timpului oficial)

4. Trasee de parcurs

Traseele de concurs vor fi semnalizate de către organizatori prin garduri și benzi de delimitare și vor fi supravegheate de arbitrii de cursă (ce vor avea însemne distincte), voluntari (responsabili cu securitatea traseului, cu hidratarea alergătorilor în zona punctelor de hidratare și asigurarea primului ajutor în caz de necesitate), polițiști, jandarmi amplasați în diferite puncte ale traseelor precum și a unui echipaj de prim ajutor. Descrierea și harta traseelor sunt disponibile pe site-ul oficial.

Competiția se adresează în egală măsură copiilor, tinerilor și adulților care se vor întrece pe trasee stabilite de organizatori în funcție de vârstă și pregătirea participanților.

1. Înscrierea participanților

Înscrierea participanților la probele Semimaraton powered by Ramplast, Crosul Hervis și Ștafetă se face DOAR online pe site-ul www.semimaratongalati.ro până la 25 Mai (cu confirmarea plății până la 27 Mai la ora 16:00). Pentru celelalte probe înscrierea este recomandat a se face pe site, dar se poate face și la fața locului cu maxim 1,5 ore înaintea startului cursei (conform programării prezentate pe site).

Sunt considerate înscrieri validate doar cele careu au completate toate datele din formularul de înscriere (online) și fac dovada plății (în afara curselor de copii) în termen de 5 zile lucrotare de la înscrierea online. Înscrierile care nu au toate datele complete sunt considerate înscrieri incomplete și vor fi anulate.

Nu este posibilă înscrierea oficială la mai multe probe. Dacă există doritori să participe la mai multe probe aceștia pot alerga la probele suplimentare în afara competiției oficiale (nu se vor înregistra timpii, nu vor putea fi premiați, etc). Alergătorii care nu anunță organizatorii (și nu au acordul acestora) de participare la mai multe probe (neoficial) vor fi scoși de pe traseu de către arbitrii.

Vârsta minimă de participare este:

 • Semimaraton powered by Ramplast: 18 ani
 • Ștafetă și Crosul Hervis: 14 ani
 • Curse copii: 4 – 14 ani

Există o limită de înscriere a participanților și aceste limite sunt:

 • Pentru proba de Semimaraton powered by Ramplast – 200 participanți
 • Pentru proba de Crosul Hervis – 300 de participanți
 • Pentru proba de Ștafetă – 50 echipe, a câte 4 membrii fiecare

Pentru probele Cursa Populară Lacon, cursele copiilor, cursa persoanelor cu dizabilități și proba animalelor de companie nu există limită de participare, înscrierea putând să se facă și în ziua evenimentului.

Persoanele care vor să se înscrie la probele Semimaraton powered by Ramplast, Crosul Hervis și Ștafetă în afara competiției (fie pentru că se înscriu peste limita menționată anterior, sau vor să se înscrie după ziua limită sau chiar în ziua evenimentului) o pot face, dar își asumă că timpii lor nu vor putea fi cronometrați și nu vor putea fi premiați, primirea unei medalii putându-se să se facă doar în limita în care numărul acestora îl permite.

ESTE INTERZIZĂ INTRAREA PE TRASEU FĂRĂ ANUNȚAREA ORGANIZATORULUI, persoanele care vor încerca acest lucru vor fi scoase în afara traseului de către arbitrii competiției.

2. Retragerea din competiție

În cazul în care cineva dorește să se retragă din competiție, rambursarea taxei nu este posibilă. În aceste cazuri încurajăm găsirea unor înlocuitori.

3. Modificarea înregistrării

Pentru toate cursele modificarea unei înregistrări (schimbarea de persoane, trecerea de la o probă/categorie la alta) este posibilă doar dacă este anunțată până pe 15 Mai printr-o cerere trimisă prin intermediul formularului de contact din pagina dedicat, disponibilă submeniul Contact de pe site. Orice modificare a înregistrării (în afara de cursele de copii) va fi taxată cu 30 ron, la care se adaugă diferența de taxă a cursei (în cazul în care se face trecerea la o probă cu taxa de înscriere mai mare).

4. Taxele de participare

 EarlyNormalLateLocal
15 Aprilie - 3 Mai4 Mai - 15 Mai16 Mai - 24 Mai2 Iunie
Semimaraton powered by Ramplast80 lei90 lei100 lei100 lei
Ștafetă/pers50 lei60 lei70 lei70 lei
Crosul Hervis50 lei60 lei70 lei70 lei
Cursa populară Lacon30 lei40 lei40 lei40 lei
Cursa copiilor20 lei25 lei30 lei30 lei
Cursa animalelor de companie20 lei30 lei30 lei30 lei
Cursa persoanelor cu dizabilități30 lei40 lei40 lei40 lei

5. Metode de plată

Plata taxei de înscriere se face prin plata online, transfer bancar (contul: RO42 RNCB 0141 1481 4389 0001, cu mențiunea „taxă/donație Semimaraton – nume alergător”)

6. Acordul pe propria răspundere

Pentru probele Semimaraton, Ștafetă, Cros la ridicarea kit-ului de participare toți participanții vor semna o declarație prin care își vor da acordul pe proprie răspundere că sunt apți din punct de vedere medical pentru participarea la competiție în prezența unui reprezentant al organizatorului și a unui martor. Această declarație va putea fi printată după înscrierea online sau va fi completată înainte de ridicarea kit-ului.

Participanții copii 4-14 ani la cursele copiilor și participanții copii 15-17 ani la Ștafetă, Cros – vor fi însoțiți la înscriere și ridicarea numărului de concurs de un părinte care va completa și semna formularul de înscriere prin care își va da acordul pe proprie răspundere că este apt copilul din punct de vedere medical pentru participarea la competiție, în prezența unui reprezentant al organizatorului și a unui martor. Înscrierea și validarea copiilor se poate face și de către profesorul de sport sau un reprezentant al școlii pe baza unui tabel completat cu datele copiilor și semnat de conducerea școlii prin care își dă acordul cu privire la participarea copiilor la competiție.

7. Echipament de concurs. Numere de concurs

Participanții (copii și adulți) vor participa la competiție cu propriul echipament. Numerele de concurs vor fi puse la dispoziție de către organizatori.

Pentru probele Semimaraton, Ștafetă, Cros, concurenții vor primi și cipul electronic de cronometrare la ridicarea kiturilor. Pentru proba de Ștafetă – va exista un singur număr pentru întreaga echipă pe care îl vor preda la fiecare schimb.

Cronometrarea va fi asigurată de o companie specializată. Sistemul de cronometrare calculează timpul fiecărui alergător și al fiecărei echipe de ștafetă, înregistrând fiecare trecere a cipului peste covoarele electronice – la start, la punctele de control de pe traseu și la sosire.

ATENȚIE! Alergătorii sau echipele de ștafetă care nu vor trece prin toate punctele de control vor fi descalificați automat. Este responsabilitatea participanților să poarte numărul de concurs pe tricou pe partea din față și să nu deterioreze cipul electronic.

Va fi descalificat automat orice participant care nu poartă numărul de concurs pe tricou sau poartă alt număr de concurs în locul celui primit din partea organizatorului. În ziua competiției NU va fi posibilă schimbarea sau înlocuirea numărului de concurs în cazul pierderii și nici schimbarea numerelor de concurs între alergători. Aceste abateri duc la descalificare.

8. Alergători costumați

Alergătorii de la toate probele sunt invitați să folosească prilejul acestui eveniment de sărbătoare a orașului și să se costumeze în personaje recunoscute sau să poarte elemente care reprezintă cauza pe care o susțin pe tot parcursul alergării în competiție!

1. Start – Limita de timp – Redeschiderea traficului

Pentru orele de start la fiecare probă vă rugăm să consultați pagina de program oficial a evenimentului de pe site-ul www.semimaratongalati.ro

Timpii limita pentru fiecare cursă sunt:

 • Semimaraton powered by Ramplast și Ștafetă: 3h
 • Crosul Hervis: 90 min

Participanții care vor ajunge la sosire după această limită de timp nu vor fi incluși în clasamentul cursei la care au participat. Concurenții care depășesc limitele de timp vor fi avertizați de către arbitrii de cursă și voluntari și vor trebui să se îndrepte imediat către zona de start/sosire.

ATENȚIE: Continuarea cursei după depășirea timpului limită este interzisă. După aceste limite de timp toate drumurile vor fi redeschise traficului și organizatorii nu vor mai garanta siguranța participanților.

2. Stabilirea rezultatelor

Pentru cursele de Semimaraton, Ștefetă și Cros, „clasamentul oficial” se va stabili prin cronometrare electronică și va fi disponibil pe site-ul competiției în maxim 24 de ore de la finalizarea curselor. Conform regulamentelor internaționale „clasamentul oficial” este alcătuit pe baza „timpul oficial” înregistrat pentru fiecare alergător. „Timpul oficial” se măsoară din momentul startului oficial până în momentul trecerii liniei de sosire.

Categoriile de vârstă vor lua în calcul vârsta la 31 Mai în anul competiției

3. Titluri și premii

Vor fi premiate locurile 1, 2 și 3 de la fiecare cursă OPEN; și categoria de vârstă la Semimaraton powered by Ramplast(doar medalie, diplomă și cupă). Premiile vor fi în valoare minimă de (conform tabelului de mai jos):

Pentru Semimaraton pobered by Ramplast:

Locul 1 – 1000 lei * 2 (respectiv masculin și feminin)
Locul 2 – 750 lei * 2 (respectiv masculin și feminin)
Locul 3 – 500 lei * 2 (respectiv masculin și feminin)

Pentru Crosul Hervis:

Locul 1 – 500 lei * 2 (respectiv masculin și feminin)
Locul 2 – 400 lei * 2 (respectiv masculin și feminin)
Locul 3 – 250 lei * 2 (respectiv masculin și feminin)

Pentru Ștafetă:

Locul 1 – 250 lei * 4 (premiile sunt per membru al echipei)
Locul 2 – 200 lei * 4 (premiile sunt per membru al echipei)
Locul 3 – 150 lei * 4 (premiile sunt per membru al echipei)

Suma prezentată are valoare minimă, aceasta putând fi ajustată de organizatori doar prin mărirea ei. Suma este per participant, membru al echipei de ștafetă. Valoarea premiilor va fi oferită în vouchere de cumpărături de la partenerii noștri.

Diplomele de participare vor fi electronice și vor putea fi descărcate de pe site-ul competiției la cel mult 3 zile lucrătoare după eveniment.

Festivitatea oficială de premiere va avea loc în zona de desfășurare a evenimentului, la start/sosire. Ora exactă depinde de momentul în care ultimul alergător termină cursa, dar nu mai târziu de ora 12:00.

1. Punct de hidratare

Conform regulamentelor internaționale va fi amplasat câte un punct de hidratare (apă plată, băutură izotronică, fructe) la fiecare 5 km și în zona de start/sosire. La sosire toți participanții vor primi apă plată, băuturi izonotice, mere, banane, portocale, glocoză.

Participanții sunt rugați să arunce sticlele și paharele de plastic în zonele apropiate punctelor de hidratare pentru a înlesni procesul de curățenie.

2. Prim Ajutor – Ambulanță – Retragere

Punctele de Prim Ajutor vor fi asigurate de o ambulanță (cu un medic) contractată de către organizatori și de voluntari ai UVSAR. Ambulanța va fi poziționată în zona parcului Viva, pe Bulevardul Marii Uniri. Ea va fi anunțată de arbitrii sau ceilalți alergători de pe traseu în cazul accidentării alergătorilor pe circuit și va merge de urgență să ridice accidentații sau să ofere primul ajutor, în funcție de fiecare caz în parte. Alergătorii care s-au retras din cursă sunt rugați să-și anunțe retragerea la arbitrii de traseu sau dacă ajung în zona Start/Sosire la arbitrii din această zonă.

3. Condiții administrative

Eventualii susținători ai participanților (membrii de familie, prieteni) pot rămâne în vecinătatea traseului dar în afara rutei de alergare având grijă să nu deterioreze zonele de spațiu verde. Circulația rutieră va fi restricționată pe durata desfășurării competiției pe toate traseele de alergare.

Evenimentul va beneficia de prezența:

 • Ambulanței și a voluntarilor UVSAR;
 • Echipajelor de poliție rutieră și comunitară, dar și jandarmi în conformitate cu legislația în vigoare.

Organizatorii sunt obligați să facă public numele câștigătorilor și premiile acordate în cadrul acestei Competiții. Lista câștigătorilor va fi publicată la maxim 3 zile lucrătoare după eveniment pe site-ul oficial.

Organizatorii se obligă, de asemenea, să respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal. Ca atare, Organizatorii se angajează să păstreze confidențialitatea datelor cu caracter personal ale participanților/câștigătorilor la prezenta Competiție și să le utilizeze conform prezentului Regulament Oficial, al declarației participanților pe propria răspundere și legislației în vigoare.

Prin înscrierea la eveniment, participanții își dau acordul ca organizatorii și partenerii acestora să folosească imagini (fotografii, filme, statistici) din timpul desfășurării evenimentului și în legătură cu evenimentul, în scopul promovării evenimentului și a activităților acestuia.

Prin înscrierea la eveniment, participanții își dau acordul ca organizatorii și partenerii acestora să le trimită mesaje cu caracter informativ, promoțional și/sau comercial prin intermediul adresei de e-mail și a numărului de telefon completate în momentul trimiterii formularului de înscriere.

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica prezentul Regulament până la data începerii competiției cu obligativitatea anunțării modificărilor intervenite pe site și la locul de desfășurare a competiției.