5 cauze comunitare, 4 din Galați și 1 din Brăila, au mobilizat 303 alergători din peste 20 de orașe, peste 330 de susținători (persoane fizice și juridice) și au strâns suma de 44756 lei.

Pe 18 octombrie 2020 a avut loc cea de-a VII-a ediție a Semimaraton Galați, cel mai mare eveniment sportiv și filantropic din județ, organizat, ca în fiecare an, de Fundația Comunitară Galați.

Semimaraton Galați s-a desfășurat în 2020 într-un format special, adaptat condițiilor curente, asigurându-ne astfel de respectarea tuturor normelor de siguranță în vigoare. Nu a existat un start comun, ci un interval orar în ziua evenimentului în care participanții au alergat individual, pe traseul ales de aceștia, cursa fiind monitorizată cu o aplicație dedicată. În intervalul orar 07:00-14:00, din studioul Semimaraton Galați 2020, am transmis live pe pagina de facebook momente cu alergători, interviuri cu reprezentanți și ambasadori ai cauzelor, și ai sponsorilor.

Anul trecut au fost finanțate proiecte care vizează acordarea de burse pentru autonomia și terapia copiilor speciali, digitalizarea educației, dotarea unei biblioteci cu cărți și desfășurarea unui festival de științe.

participanti

„Dacă anul trecut am alergat pe biciclete și pentru biciclete, anul acesta ne-am propus să ne implicam din nou, pentru a-i putea sprijini pe fantastici în competițiile sportive. Atmosfera a fost plăcută, copiii fericiți. (…) Mulțumim Fundației Comunitare Galați, pentru ca este unica metodă în momentul de față pentru noi prin care ne facem auziți, văzuți și prin care putem arăta că și copii cu sindrom down pot fi la fel ca și ceilalți copii și pot face activități dacă sunt sustinuți corespunzător.”

Mioara Munteanu, reprezentant al Asociației Fantasticii Down

Timp de 12 ore, alergători de performanță sau începători, persoane cu dizabilități, antreprenori locali, seniori și copii au mișcat Galațiul pentru bine.

Suma totală strânsă care va reveni cauzelor din acest an este de 44756 lei. Acești bani au fost adunați din taxele de participare, donațiile făcute online și procentajele venite din sponsorizări.

Sumele alocate pentru fiecare cauză în parte sunt:

  • Asociația Family Hope Autism – Aleargă alături de Family Hope Autism! – 15414 lei
  • Asociația Fantasticii Down – Vino cu noi în competiții! Fii fantastic! – 12768 lei
  • Asociația din drag și dor pentru comunitate – Carte în dar – 10744 lei
  • Grupul de inițiativă Brăila Science festival – Brăila Science Festival – 4018 lei
  • Grupul de inițiativă Comunitatea Onedu România – Fii de 10! – 1812 lei