Arhivă 2021

Cifrele Semimaraton 2021

7

Cauze

703

Alergători

15

Orașe

541

Donatori

82155 lei

Sumă strânsă

150

Voluntari

Cauzele 2021

Educație prin Mișcare

Obiectivul financiar: 20000 lei

Suma strânsă: 25.944 lei

Proiectul propus vizează modernizarea unui teren de fotbal pentru activități sportive în curtea corpului B destinat elevilor din ciclurile preșcolar și primar de la Liceul Tehnologic „Paul Bujor” – Berești. Liceul are un număr de aproximativ 200 de preșcolari și elevi în clasele primare, înscriși la începutul anului 2020-2021.

Asociația Din Drag și Dor pentru Comunitate a fost înființată și funcționează din anul 2020. Este o asociație non-guvernamentală constituită din dorința de implicare în viața comunității și din convingerea că o comunitate unită este una puternică.

Scopul nostru este de a dezvolta proiecte pentru copii, tineri și adulți aflați în dificultate, iar fiecare idee a noastră se conturează cu multă pasiune și entuziasm!

Date de contact:

Facebook: Asociația din Drag și Dor pentru Comunitate

Site: https://revistalocala.ro/asociatia-ddpc/

Telefon: Ionuț Procop – 0740 961 648

Ateliere de reconectare prin joc cu Dodoroni

Obiectivul financiar: 2000 lei

Suma strânsă: 5.314 lei

Asociația Dodoroni este nou înființată în anul 2021. Scopul fiind de educație nonformală prin joc, teatru, muzică și dans pentru copii și adulți. Ne propunem să facem din joc o componentă importantă pentru dezvoltarea dar și educarea armonioasă și sănătoasă a copiilor și o prioritate în familie.

Atelierele de jocuri pe care le-am început în anul 2020 în format fizic și le-am continuat cu peste o sută de evenimente online pe durata pandemiei, ne-au determinat să propunem un atelier de “Reconectare prin joc” pe care dorim să îl desfășurăm prin școlile gălățene, în principal acolo unde există copii ce provin din familii monoparentale, cu situații financiare și povești deosebite.

Prin intermediul celor 15 ateliere de educație nonformală ne dorim să ne conectăm cu cei mici prin joc, prietenie, bucurie, emapatie și egalitate. Alături de Dodoroni, mascota noastră dar și de doi animatori socio-educativi, ghidați de jocuri și muzică vom crea momente de neuitat pentru 100 de copii din școlile gălățene ce provin din familii cu situații speciale.

Aleargă alături de Family Hope Autism!

Obiectivul financiar: 7500 lei

Suma strânsă: 19.916 lei

Prin acest proiect ne dorim să putem facilita accesul, în mod gratuit, la ședințe de înot și hidrokinetoterapie pentru 15 copii cu autism, beneficiari ai proiectelor implementate în cadrul  Asociaţiei Family Hope Autism Galaţi.

Ȋnotul, un sport extrem de complex, eficient, plăcut şi relaxant, conferă o multitudine de beneficii sănătăţii şi dezvoltării armonioase a copiilor cu autism.

Hidrokinetoterapia este o terapie complementară, cu rezultate remarcabile ȋn procesul de recuperare al copiilor cu autism, ce implică un program personalizat pentru fiecare copil, cu exerciţii de gimnastică medicală şi scop terapeutic, realizată în apă.

Proiectul este conceput să susţină egalitatea de şanse, incluziunea şi acceptarea copiilor cu autism ȋn orice mediu.

Asociaţia Family Hope Autism Galaţi este o organizaţie non-profit, ȋnfiinţată cu scopul de susţinere, promovare, organizare şi coordonare de activităţi ȋn vederea ȋmbunătăţirii calităţii vieţii copiilor cu autism şi a familiilor acestora. Organizaţia noastră promovează egalitatea de şanse, organizează evenimente importante de conştientizare, implementează proiecte şi desfăşoară activităţi pentru integrarea copiilor cu autism ȋn societate.

Date de contact:

Facebook: https://www.facebook.com/familyhopeautism/

Email: familyhopeautism@gmail.com/

Copiii Fantastici alături de micii pacienți!

Obiectivul financiar: 5000 lei

Suma strânsă: 16.087,40 lei

Fiind cea de-a treia ediţie la care participăm şi pentru că cifra 3 este una magică, am hotărât să nu fim singurii beneficiari, ci să alocăm o parte din caştigul nostru pentru îmbunătăţirea dispozitivelor medicale ale Secţiei Pediatrie 2 a Spitalului de copii Sfântul Ioan, din Galaţi.

Înfiinţată în anul 2018, Asociatia Fantasticii Down are ca obiectiv principal integrarea persoanelor cu Sindrom Down şi promovarea în societate a unei imagini pozitive a acestora, creşterea calităţilor vieţii persoanelor cu Sindrom Down precum şi educarea societăţii civile în sensul înţelegerii optime a acestor persoane.

Date de contact:

Facebook: Asociatia Fantasticii Down

Telefon: 0745 266 037

Persoană de contact: Mioara Munteanu

Tabăra la noi acasă

Obiectivul financiar: 5000 lei

Suma strânsă: 3.078 lei

Datorită situaţiei actuale copiii centrului nostru nu mai pot beneficia de o tabară în afara oraşului de accea ne-am propus să aducem tabăra la noi acasă. Prin urmare ne dorim să organizăm activităţi recreative, de socializare şi petrecere a timpului liber, sportive şi creative. Ne-am pus în gând să aducem tabăra la noi dacă nu putem noi la ea. Copiii centrului de zi sunt încântaţi să vă prezinte câteva dintre ideile lor pentru a reuşi să aibă vara mult visată.

Suntem un grup de 45 de copii dornici să experimentăm toate lucrurile noi. Vom avea parte de câteva ateliere printre care enumerăm atelier sportiv, de creaţie, pictură, călătorie în jurul lumii şi micii bucătari; toate aceste ateliere fiind sponsorizate de banii strânşi în cadrul semimaratonului. Dacă doreşti să fii alături de noi în această tabără minunată organizată la noi acasă te aşteptăm la semimaraton.

Centrul nostru s-a înfiinţat în anul 2009 printr-un proiect cu finanţare europeană, iar din anul 2010 funcţionează în parteneriat cu Consiliul Local Galaţi, prin acordarea unei subvenţii în baza legii numărul 34/1998. În prezent, centrul sprijină un număr de 70 de copii cu vârste cuprinse între 3-15 ani.

Date de contact:

Adresa: Strada Sfantul Spiridon Nr 13

Facebook: https://www.facebook.com/Centrul-de-zi-pentru-copii-Sfantul-Spiridon-Galati-808349205919443/

Adresa mail: amfsf_spiridongalati@yahoo.com

Nr telefon: 0236/ 462.009

Reprezentant: Presedinte Tiber Robert

ȘCOALA DE VARĂ

Obiectivul financiar: 4000 lei

Suma strânsă: 3.869 lei

Copiii (mai ales cei din mediu rural) sunt cei mai afectați de pandemie și au nevoie urgentă, de sprijinul noastru. Dorim să redeschidem Centrul de zi și să îmbunătățim serviciile socio-educaționale pentru 40 copii(6-14 ani), din comuna Nicorești, în perioada de vară. Copiii provin din medii defavorizate, sunt marginalizați social și în risc de abandon școlar. Activitatea vizează sprijin școlar în realizarea temelor, activități de educație non formală, o masă caldă, duș și schimb de haine curate, nutriție preventivă și respectarea regulilor de prevenire COVID-19.

Asociația Bunul Samaritean este activă în comuna Nicorești din anul 2003.  Oferim servicii sociale în două centre: Centrul de îngrijire și asistență pentru 15 persoane adulte cu dizabilități și Centrul de zi pentru copii din familii defavorizate, unde 40 copii (6-14) primesc servicii socio-educaționale, o masă caldă, duș și schimb de haine, socializare și petrecerea timpului liber. Momentan centrul este închis din cauza pandemiei și lipsa fondurilor.

Date de contact:

Telefon: 0236867105 / 0768821843

Adresa: Comuna Nicorești, Județul Galați

Website-ul: www.asociatiabunulsamaritean.ro

Facebook: @Fundatiebunulsamaritean

E-mail: asociatiabunulsamaritean@gmail.com

Ateliere de reconectare prin joc cu Dodoroni

Obiectivul financiar: 9000 lei

Suma strânsă: 7.948,5 lei

Prin participarea la Semimaratonul Galați 2021, Fundația Motivation își propune să atragă susținători cu ajutorul cărora să doneze 15 scaune rulante unor copii și adulți cu dizabilități din județele Galați și Brăila. #TeamMotivation va promova abilitățile și drepturile utilizatorilor de scaune rulante, pentru incluziunea acestora și creșterea coeziunii sociale.

Fundația Motivation România este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Din 1995 până în prezent am redat mobilitatea și speranța într-o viață împlinită la peste 25.800 de copii și adulți cu dizabilități din România.

Website: www.motivation.ro

Facebook: https://www.facebook.com/FundatiaMotivationRomania/

Reprezentant: Ștefan George, telefon: 0735 355 907; e-mail: g.stefan@motivation.ro