Cifrele Semimaraton 2021

7

Cauze

703

Alergători

15

Orașe

541

Donatori

82155lei

Sumă strânsă

150

Voluntari

7 cauze comunitare din Galați au mobilizat mai bine de 700 de alergători din peste 15 orașe, peste 510 donatori persoane fizice și 31 de donatori persoane juridice și au strâns suma de 82.155 lei.

Pe 6 iunie 2021 a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Semimaraton Galați powered by Ramplast, cel mai mare eveniment sportiv și filantropic din județ, organizat, ca în fiecare an, de Fundația Comunitară Galați.

Semimaraton Galați powered by Ramplast s-a desfășurat anul acesta cu un maxim de 500 de alergători la cursa fizică, cursa virtuală neavând impusă o limită, startul a fost dat diferențiat, cu plecare din 10 în 10 secunde, în grupuri de câte 10 alergători, clasamentul fiind făcut cu ajutorul chip-urilor de cronometrare. La eveniment nu a fost permis accesul spectatorilor iar accesul alergătorilor s-a făcut prin zona de triaj epidemiologic.

Anul acesta vor fi finanțate proiecte care vizează acordarea de burse pentru autonomia și terapia copiilor speciali (sindrom down și autism), modernizarea unui teren pentru activități sportive, organizarea cursurilor de dezvoltarea personală în școli, organizarea unor tabere pentru copiii din medii defavorizate și achiziția de scaune rulante.

“Semimaraton Galați reprezintă pentru noi an de an oportunitatea revederii cu prieteni dragi, este un eveniment de suflet și un eveniment al incluziunii, pentru că noi ca și utilizatori de scaun rulant avem posibilitatea să luăm startul împreună cu ceilalți alergători.

Alergarea în inima orașului în locuri pe unde puteam merge doar cu mașina reprezintă o mare bucurie! Ediția din acest an a reprezentat și o revenire la normalitate, una mai responsabilă, iar acest fapt ne face să apreciem și mai mult emoția transmisă de oamenii care vin alături de noi în #TeamMotivation!”

George Ivanof, alergător #TeamMotivation în scaun rulant.

Ne-am bucurat să fim din nou aproape (fizic) de comunitate, de alergători și să continuăm tradiția acestui eveniment filantropic. Putem afirma cu tărie că am avut parte de alergători care s-au conformat în totalitate restricțiilor și regulilor de organizare, voluntari dedicați și bucuria de a face bine. Ne vedem în 2022, mai buni, mai implicați!

Simona Mușală, coordonator de comunicare al Fundației Comunitare Galați

Timp de 3 ore, alergători de performanță sau începători, persoane cu dizabilități, antreprenori locali, seniori și copii, au alergat pentru șansa la mai bine a copiilor din medii defavorizate, a celor cu nevoi speciale, pentru oamenii în scaun rulant și pentru cei dornici de dezvoltare personală și educație prin mișcare.

Suma totală strânsă care va reveni cauzelor din  acest an este de 82.155 lei. Acești bani au fost adunați din taxele de participare, donațiile făcute online și procentajele venite din sponsorizări. 

Sumele alocate pentru fiecare cauză în parte sunt:

  • Asociația Family Hope Autism – Aleargă alături de Family Hope Autism! – 19.916 lei
  • Asociația Fantasticii Down – Copiii fantastici alături de micii pacienți – 16.087,40 lei
  • Asociația din drag și dor pentru comunitate – Educație prin mișcare – 25.944 lei
  • Asociația Dodoroni – Ateliere de reconectare prin joc – 5.314 lei
  • Asociația Bunul Samaritean – Școala de vară – 3.869 lei
  • Centrul de zi pentru copii Sf. Spiridon, Galați – Tabăra de vară la noi acasă – 3.078 lei 
  • Fundația Motivation România – Susține Motivation și donează pentru scaune rulante – 7.948,5 lei

Conform Regulamentului de participare disponibil pe www.semimaratongalati.ro , un procent de 60% din suma colectată din taxele de participare a revenit cauzelor, iar 40% a fost direcționat către acoperirea parțială a  costurilor de organizare și promovare ale evenimentului. Din sumele strânse din donații și sponsorizări, un procent de 90% din toate sumele a fost redirecționat către cauze, iar 10% a fost folosit pentru acoperirea parțială a  costurilor de organizare.

Ultima zi de donații a fost 20.06.2021. 

Semimaraton Galați 2021 powered by Ramplast a fost un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Galați, prin Agenda Comunității.

Au fost sponsori pentru Semimaraton Galați în această ediție: Ramplast, Universitatea Danubius, Hervis, Romero, Prutul, Pharma One, Rescont, Medimage . Lista cu toți partenerii este disponibilă pe site.

Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resurse și potențial uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a transforma orașul din casă, în acasă. În 6 ani de activitate, Fundația a finanțat zeci de proiecte, fiind un broker real al energiilor umane și financiare ale comunității locale.

Prin programe precum Semimaraton Galați, fundația construiește un mecanism atractiv prin care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.