Cifrele Semimaraton Galați 2022

Cauzele Semimaraton Galați 2022

Tricourile Semimaraton 2022

Comunicat de presă

Cifrele Semimaraton Galați powered by Dynamic Selling Group la a IX-a ediție

9 cauze comunitare din Galați au mobilizat 1000 de alergători din peste 25 orașe, 590 donatori persoane fizice și 49 de parteneri persoane juridice și au strâns suma de 93.671,18 lei.

Pe 29 mai 2022 a avut loc cea de-a IX-a ediție a Semimaraton Galați powered by Dynamic Selling Group, cel mai mare eveniment sportiv și filantropic din județ, organizat, ca în fiecare an, de Fundația Comunitară Galați.

Semimaraton Galați powered by Dynamic Selling Group s-a desfășurat anul acesta cu 1000 de alergători, clasamentul fiind făcut cu ajutorul chip-urilor de cronometrare. La eveniment a fost permis accesul spectatorilor, conform relaxărilor prevăzute de legislație.

Anul acesta vor fi finanțate proiecte care vizează acordarea de burse pentru autonomia și terapia copiilor speciali (sindrom down și autism), ateliere de reconectare pentru copii și părinți, organizarea cursurilor de dezvoltarea personală și orientare profesională pentru copiii proveniți din centre de plasament, crearea unor dispozitive de măsurare a calității aerului, etc. .

Este cu siguranță cea mai tare ediție de Semimaraton Galați la care am participat până acum. Vremea a fost perfectă, organizarea impecabilă. Pe traseu, pe lângă băuturile izotonice și apa răcoroasă, voluntarii care mă încurajau și cu care băteam palma (când nu gâfâiam) au fost cireașa de pe tort. Datorita lor am terminat 21km și vreau să le mulțumesc în mod special că au făcut un Semimaraton Galați 2022 memorabil.

Ionuț Vlad, alergător DanubeAir

Semimaraton Galați servește în primul rând sentimentelor de solidaritate, identitate și colaborare la nivelul comunității gălățene. Prin participarea unor sportivi (atleți sau iubitori de mișcare, adulți și copii) în curse variate ca format, durată și întindere, evenimentul atrage atenția asupra beneficiilor mișcării fizice și, prin aceasta, propune gălățenilor (dar nu numai) un eveniment outdoor în care întreaga familie se poate regăsi. Deși pe 29 mai alergarea a fost în prim-plan, iar alergătorii profesioniști s-au bucurat de competiția sportivă, cred că pentru toți cei implicați ziua a fost despre un eveniment care ne scoate din casă pentru a fi, pentru a simți și pentru a acționa împreună.

Simona Mușală, project manager Semimaraton Galați 2022

Timp de 3 ore, alergători de performanță sau începători, persoane cu dizabilități, antreprenori locali, seniori și copii, au alergat pentru șansa la mai bine a copiilor din centre de plasament, a celor cu nevoi speciale, a comunității gălățene.

Suma totală strânsă care va reveni cauzelor din  acest an este de 93.671,18 lei. Acești bani au fost adunați din taxele de participare, donațiile făcute online și procentajele venite din sponsorizări.

Sumele alocate pentru fiecare cauză în parte sunt:

  • Asociația Family Hope Autism – Aleargă alături de Family Hope Autism! – 21.549 lei
  • Asociația Fantasticii Down – Toți sub același soare, fantastici de la mic la mare – 25.023,90 lei
  • Asociația OM – Ghiozdănelul – 6.865,80 lei
  • Asociația Dodoroni – Alături de tata – 5.776 lei
  • Asociația Lindenfeld – Ajungem Mari și Motivați – 12.646 lei
  • Centrul de zi pentru copii Sf. Spiridon, Galați – Școala de joacă – 2.205 lei
  • OpenHub – DanubeAir - 6.702 lei
  • CNMK Studio – CNMK Be Active - 6.117,48 lei
  • Asociația Femeilor Profesioniste – Zâna măseluță - 6.786 lei

Conform Regulamentului de participare disponibil pe www.semimaratongalati.ro , un procent de 60% din suma colectată din taxele de participare a revenit cauzelor, iar 40% a fost direcționat către acoperirea parțială a  costurilor de organizare și promovare ale evenimentului. Din sumele strânse din donații și sponsorizări, un procent de 90% din toate sumele a fost redirecționat către cauze, iar 10% a fost folosit pentru acoperirea parțială a  costurilor de organizare.

Ultima zi de donații a fost 15.06.2022.

Semimaraton Galați 2022 powered by Dynamic Selling Group a fost un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Galați, prin Agenda Comunității.

Au fost sponsori pentru Semimaraton Galați în această ediție: Ramplast, Hervis, Râureni, Apan, Maia Bijoux, Școala de șoferi Aviația, Clinica Dr Leahu, Restaurant Alex, Shopping City, Winmarkt . Lista cu toți partenerii este disponibilă pe site.

Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resurse și potențial uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a transforma orașul din casă, în acasă. În 7 ani de activitate, Fundația a finanțat zeci de proiecte, fiind un broker real al energiilor umane și financiare ale comunității locale.

Prin programe precum Semimaraton Galați, Fundația Comunitară Galați construiește un mecanism atractiv prin care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

 

Simona Mușală

manager de proiect Semimaraton Galați 2022

comunicare@fundatiacomunitaragalati.ro

0741558512