Cifrele Semimaraton Galați 2023

8

Cauze

1254

Alergători

peste 29

Orașe

3

Țări

57

Parteneri

200

Voluntari

150144 lei

Suma strânsă

6800 km

Distanță Alergată

Cauzele Semimaraton Galați 2023

Tricourile Semimaraton 2023

Comunicat de presă

Cifrele Semimaraton Galați powered by RAMPLAST  - ediția aniversară cu nr. 10

8 cauze comunitare din Galați au mobilizat 1254 de alergători din peste 29 orașe, 3 țări, 847 donatori persoane fizice, 57 de parteneri persoane juridice, 200 de voluntari și au strâns suma de 150.144 lei și un număr de 6800 km alergați.

Pe 21 mai 2023 a avut loc cea de-a X-a ediție a Semimaraton Galați powered by Ramplast, cel mai mare eveniment sportiv și filantropic din județ, organizat, ca în fiecare an, de Fundația Comunitară Galați.

Semimaraton Galați powered by Ramplast s-a desfășurat anul acesta cu 1254 de alergători, clasamentul fiind făcut cu ajutorul chip-urilor de cronometrare.

Anul acesta vor fi finanțate proiecte care vizează acordarea de burse pentru autonomia și terapia copiilor speciali (sindrom down și autism), terapii prin distracție pentru copii cu dizabilitați, înființarea unei echipe de baschet în scaun rulant, dotarea cu cărți a unei biblioteci din Frumusița, amenajarea spațiului exterior al unui colegiu și sterilizarea cățeilor.

Anul acesta, în mai, Semimaraton Galați a împlinit 10 ani. 10 ani împreună. Acest program a crescut ca un simbol al speranțelor noastre de mai bine împreună, de grijă și ajutor pentru comunitate, de apropiere și colaborare, de satisfacție și reușită.

- Simona Mușală, manager de proiect Semimaraton Galați 2023

Timp de 3 ore, alergători de performanță sau începători, persoane cu dizabilități, antreprenori locali, seniori și copii, prieteni patrupezi, au alergat pentru șansa la mai bine a comunității gălățene.

Suma totală strânsă care va reveni cauzelor din  acest an este de 150.144 lei. Acești bani au fost adunați din taxele de participare, donațiile făcute online și procentele venite din sponsorizări.

Sumele alocate pentru fiecare cauză în parte sunt: 

Asociație/Grup de inițiativăProiectSumă alocată
Asociația DodoroniTERAPIE PRIN DISTRACȚIE14.879 lei
Asociația Fantasticii DownFANTASTICI DE NOTA 10!35.752 lei
Asociația Family Hope AutismALEARGĂ ALĂTURI DE FAMILY HOPE AUTISM35.740 lei
Asociația Ajutați-l pe LăbușSTOP ABANDON14.792 lei
Fundația Motivation RomâniaBASCHET ÎN SCAUN RULANT LA GALAȚI18.793 lei
Asociația Activ în Comunitatea MeaVÂNĂTORII DE POVEȘTI7.370 lei
Asociația United Cristian AID Bunul SamariteanȘCOALA DE VARA – educație și distracție în siguranță4.352 lei
Grupul de inițiativă CNMK StudioCNMK Nature in Motion18.466 lei

 

Conform Regulamentului de participare disponibil pe www.semimaratongalati.ro , un procent de 50% din suma colectată din taxele de participare a revenit cauzelor, iar 50% a fost direcționat către acoperirea parțială a  costurilor de organizare și promovare ale evenimentului. Din sumele strânse din donații și sponsorizări, un procent de 90% din toate sumele a fost redirecționat către cauze, iar 10% a fost folosit pentru acoperirea parțială a  costurilor de organizare.

Ultima zi de donații a fost 06.06.2023.

Semimaraton Galați 2023 powered by Ramplast a fost un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Galați, prin Agenda Comunității.

Au fost sponsori pentru Semimaraton Galați în această ediție: Ramplast, Hervis, Apan, DMT Marine Equipment, R-Systems, Shopping City Galați, Wimarkt. Lista cu toți partenerii este disponibilă pe site.

Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resurse și potențial uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a transforma orașul din casă, în acasă. În 8 ani de activitate, Fundația a finanțat zeci de proiecte, fiind un broker real al energiilor umane și financiare ale comunitații locale.

Prin programe precum Semimaraton Galați, Fundația Comunitară Galați construiește un mecanism atractiv prin care care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.

Simona Mușală

manager de proiect Semimaraton Galați 2023

comunicare@fundatiacomunitaragalati.ro

0741558512