ALEARGĂ pentru copiii SPECIALI !

OBIECTIV FINANCIAR: 15 000 LEI

CINE SUNTEM

APCA Galați - Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism Galați a fost înființată în 2011, fiind primul ONG din județ care a abordat tulburările din spectrul autist. În cei 7 ani de activitate a implementat proiecte desfășurate în premieră la nivel național sau local, printre acestea fiind și primul afterschool din România dedicat copiilor cu autism, în cadrul căruia a fost creat un sistem de predare-învățare adaptat nevoilor celor mici. Alte proiecte de referința ale asociației, unele având deja ediții implementate an de an, sunt: „Testul ADOS la Galați”, „POT să ZBOR spre VIITOR”, „CURIER pentru AUTISM”, „ALBASTRU e culoarea mea”, „RECORD pentru AUTISM”, „Dulciuri SPECIALE”, „Anticariat SOCIAL”, „Visuri pe Gheață”, APCA derulează până în ianuarie 2020 proiectul „SMART pentru AUTISM”, desemnat câștigător în competiția Ro Smart în „Țara lui Andrei”, la secțiunea ”Sănătate”, alături de alte 9 proiecte din zone diferite ale României . Prin intermediul acestui proiect, la „Căsuța CURCUBEU - Centru multidisciplinar de intervenții specializate în autism - APCA Galați”, copiii SPECIALI beneficiază de peste 3000 de ore GRATUITE de terapie specifică, bazată pe utilizarea tehnologiei și a mijloacelor moderne de lucru; părintii de peste 200 de ore GRATUITE de supervizare și consiliere, iar adolescenții și adulții cu autism de acces GRATUIT la ateliere de lucru cu ajutorul unei mașini computerizate de brodat menită să faciliteze integrarea lor viitoare pe piața muncii din România.

CE NE PROPUNEM

Prin acest proiect APCA își propune creșterea gradului de recuperare și integrare a copiilor cu autism, în cadrul unei tabere de vară, la munte, adaptată nevoilor copiilor SPECIALI, de care aceștia vor beneficia în mod GRATUIT gratie fondurilor strânse la SemiMaraton Galați 2019. În cadrul acestei tabere, ei vor învăța să facă trasee pe munte, să-și învingă teama de înălțime folosind telescaunul, să urce legați de coardă pe panoul de escaladă, să participe la jocuri de grup, în cabană, pe terenul de fotbal, la piscină sau la teatrul de păpuși, să socializeze și să generalizeze toate cunoștințele dobândite în sutele de ore de terapie de peste an. Scopul final al proiectului este să adauge cât mai multe zâmbete la portofoliul de activități, iar copiii să se întoarcă acasă mai deschiși și mai comunicativi.

AMBASADORI

Mihai Cristian Tâmpeanu

Multiplu campion mondial , european și național la karate tradițional , antrenor emerit în sport și campionul inimilor albastre ale #supereroilornostri, ne-a făcut o mare bucurie, alegând ”fără să clipească” și din tot sufletul, să ne fie din nou alături, de data această pe 2 iunie, la Semimaraton Galați ! Așa că suntem onorați să vi-l prezentăm în postura de AMBASADOR al cauzei noastre, ”ALEARGĂ pentru copiii SPECIALI!”, pe un adevărat SUPEREROU al Galațiului, Mihai-cristian Mihai !!!

Să vă mai spunem câte #emoțîi frumoase și cât de multe #speranțe ne-au adus cuvintele lui minunate de mai jos ? :) ”Cel mai bun exemplu pentru noi, oamenii de rând sunt copiii SPECIALI, micuții cu autism. Ei dovedesc că nimic nu este imposibil, se ridică și lupta în primul rând cu ei, apoi cu mentalitățile noastre... Dau dovadă de dorința de integrare , visând la o lume și o viață normală, așa că noi, cei din jurul lor ii putem ajută pentru că într-adevăr Autismul este RECUPERABIL și cel mai frumos luptăm ÎMPREUNĂ !” ”ALEARGĂ pentru copiii SPECIALI!” și TU !

Voicu Culai

Ne-a cucerit din prima clipă cu modestia, OMENIA și empatia de care a dat dovadă de fiecare dată când a ales, cu toată inima, să fie alături de cauza noastră, așa că e o mare ONOARE să-l anunțăm pe primul #AMBASADOR al cauzei noastre, ”ALEARGĂ pentru copiii SPECIALI!” ! Este vorba despre neobositul Voicu Culai , cel care, cu același suflet mare și cu energie debordantă vă invită cu un mesaj cu totul și cu totul SPECIAL să ne fiți aproape, pe 2 iunie, la Semimaraton Galați:

”Alerg și mă pregătesc cu pasiune și plăcere. Linia de sosire reprezintă împlinirea, visul și bucuria oricărui alergător! La Semimaratonul Galați voi alerga pentru copiii cu autism din APCA - Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi fiindcă ei merită bucuria mea și a celor ce vor alerga pentru ei...Ei trebuie să fie lângă noi, împreună cu noi!”

Marius Buricea

În urmă cu 5 ani, primeam cu bucurie vestea că vom fi sprijiniți într-un mod inedit la vremea respectivă, de către un OM cu inima mare, cel care își propunea că exact de ziua lui să alerge pentru #luptătorii noștri SPECIALI. Așa începea la Galați istoria competițiilor sportive în scop caritabil și, de-a lungul timpului, OMUL Marius Buricea ne-a fost mereu alături necondiționat, iar noi am crescut, umăr la umăr, de la an la an reușind cu sprijinul oamenilor de bine că el să construim pas cu pas ceea ce reprezintă astăzi "Căsuța CURCUBEU - Centru multidisciplinar de intervenții specializate în autism - APCA Galați" Astfel, avem onoarea și plăcerea să vi-l prezentăm acum, cu aceeași #încredere și #speranța că întotdeauna, pe cel care a ales să ducă mai departe tradiția FAPTELOR BUNE de peste ani, de această dată în calitate de #AMBASADOR al cauzei noastre"Aleargă pentru copiii SPECIALI!", la Semimaraton Galați.! ”Da, vom fi ÎMPREUNĂ, pentru o FAPTA BUNĂ ! Da, ne vedem la START, pe 2 Iunie ! DA, vom ALERGA ÎMPREUNĂ pentru copiii SPECIALI!”

Iuliana Totolici

Un suflet cald și deosebit , inimoasa Iuliana Totolici a încercat să ne fie mereu aproape, în cât mai multe moduri posibile și iată, vine acum cu un îndemn la fel de deosebit către toți cei care vor alege să sprijine pe 2 iunie, la Semimaraton Galați , cauza #luptătorilor noștri, ”ALEARGĂ pentru copiii SPECIALI!”: ” Alerg pentru inimi albastre, cele ale #supereroilor din APCA - Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi. Un copil SPECIAL nu e un capăt de lume, el IUBEȘTE la fel ca un copil normal, se bucură la fel. Pentru noi e preț de un detaliu, pentru ei este toată viața. Învățați-vă copiii să fie blânzi și toleranți cu cei diferiți! "

Ramona Oprea

Pe draga noastră ”Ramo”, noi, cei din marea #familieAPCAGalati o știm poate cel mai bine, însă exemplul ei cu siguranță trebuie cunoscut de o comunitate întreagă ! Ramona Oprea este ”dovadă vie” că #DAsePOATE și reprezintă exact #viitorul mult mai plin de SPERANȚA pentru copiii noștri SPECIALI și asta pentru că există cu adevărat tineri extraordinari care vin puternic din spate, FĂRĂ prejudecăți, fără mentalități greșite și fără teamă de necunoscut, ci doar cu o puternică dorința de a #schimba în bine lumea din jurul lor, cu dăruire, sacrificiu, putere de studiu și mai ales cu infinită IUBIRE...Tot ea este ”motorașul” care a pus în mișcare un proiect de voluntariat așa cum l-am visat atât de mulți ani până să devină #realitate , la care participa acum atât de mulți tineri inimoși și valoroși , exact că ea , proiectul Creștem împreună ...

Iată și îndemnul ei, plin de determinare, către voi toți: ”Visul meu este să ajut cât mai mulți copii cu autism să se recupereze... Lucrez săptămânal cu câțiva eroi din APCA Galați și ei îmi demonstrează la fiecare oră de terapie că autismul NU este DOAR un diagnostic, autismul este SPERANȚĂ, RĂBDARE, PUTERE; toate acestea împachetate cu multă IUBIRE. Pe data de 2 iunie, la Semimaraton Galați , voi fi ACOLO, pentru ei, ca de fiecare dată, din tot sufletul și cu toată energia mea...Am participat și la celelalte ediții “ ”Aleargă pentru copiii SPECIALIi” și vă invit și pe voi să îmbinați bunătătatea cu distracția, în sprijinul luptei lor !”

Dănuța Toma

O inimoasa si jumatate, care si-a facut cel mai SPECIAL obicei, acela de a ne fi aproape la fiecare competitie sportiva in scop caritabil, DanutaToma nu putea lipsi de pe ”panoul de onoare” cu ambasadorii EXTRAORDINARI ai cauzei noastre, ”Alearga pentru copiii SPECIALI!”

"Cand vine vorba de copii, n-ar trebui sa ne gandim de doua ori! Iar daca vorbim despre COPII SPECIALI ar trebui sa ne punem in pielea parintilor. Micutii au nevoie de iubire neconditionata, pe care cu siguranta o primesc , dar pe langa aceasta si de sprijinul nostru. ”Alearga pentru copiii SPECIALI ” si TU, alaturi de mine si doneaza pentru ca acestia sa se bucure de un viitor Roz si nu Albastru! Vino in echipa noastra SPECIALA pe 2 iunie, la Semimaraton Galati si hai sa construim IMPREUNA un vis de vara de neuitat pentru #luptatorii din APCA - Asociaţia de Sprijin pentru Părinţi şi Copiii cu Autism Galaţi !


Și TU ne poți sprijiniAleargă pentru noi


Lei