Calul – terapeutul fara cuvinte

OBIECTIV FINANCIAR: 10 400 LEI

CINE SUNTEM

Asociația Kavalkada este o organizație non-guvernamentală, nou înființată, a cărei activitate principală este reprezentată de terapiile și activitățile asistate de cai. Asociația se adresează nevoilor persoanelor cu tulburări din spectrul autist, sindrom Down, paralizie cerebrală etc. Cei 6 cai care asistă persoanele la terapie sunt Bella, Apaluk și Artist – cai, Sisi, Cezar și Cleo – ponei.


CE NE PROPUNEM

Proiectul își propune să ofere un mix de terapie individuală și terapie de grup pentru copii cu nevoi speciale, dar și pentru copii tipici, prin care aceștia vor reuși să se cunoască între ei și să se accepte unii pe ceilalți. De asemenea, asociația își propune să formeze profesional un terapeut în domeniul dezvoltării psihomotorii asistate de cai. Se urmărește îmbunătățirea stării de sănătate, a capacităților și aptitudinilor a 20 de copii beneficiari, iar în același timp, și popularizarea terapiei asistate de cai. La finalul proiectului va exista un nou terapeut specializat în lucrul cu caii în zona județului Galați, care va oferi posibilitatea extinderii numărului de beneficiari ai organizației.

AMBASADORI:

  1. Daniela Antipov
  2. Asociația Club Sportiv 10 Decisiv
  3. Marian Petria
  4. Deaconita Florin Cornel
  5. Cristea Vasile
  6. Fanica Paula Cristea
  7. Pierre Repetti
  8. Moroșanu Magdalena
  9. Cristea Florentina


DATE DE CONTACT:

Telefon: 0720482130
E-mail: kavalkada2018@yahoo.com
Facebook: https://www.facebook.com/SorinEmaAlexandra/
Website: www.kavalkada.ro


Și TU ne poți sprijiniAleargă pentru noi


Lei

AMBASADORI

Daniela Antipov

Multiplă medaliată la campionatul național de atletism la juniori, tineret și seniori în proba de 800m și 1.500 m.
Campioană națională universitară în proba de 800m și 1.500 m.
Multiplă medaliată la Campionatul Balcanic în proba de 800m și 1.500m.
Loc III la Campionatul Mondial Universitar în proba de 800m.
Maestru a Sportului, medaliată de președenția României cu Ordinul Meritul Sportiv.

În prezent este consilier superior - șef compartiment "Sport" din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Galați.

Marian Petria

Sportiv paralimpic, legitimat la Asociația Sportivă a Persoanelor cu Handicap Sporting Club Galați. Triplu campion național la probele de atletism: 100 metri, 200 metri și săritura în lungime, în anii: 2014, 2015, 2016, 2017, 2018.

Câștigătorul Semimaratonului Raiffeisen București 2014, cursa persoanelor cu dizabilități. În 2009 a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a participat la cea mai lungă ştafetă din lume, de 3450 de kilometri.

Locul 5 la Campionatele Europene Paralimpice din 2012 la proba de 200 de metri, locul 3 la Campionatele Europene Paralimpice, la proba de 200 de metri, locul 7 la Campionatele Europene Paralimpice, la proba de 200 de metri. Atestat : personal trainer. Diagnosticat cu sindrom piramidal cu afecțiuni ale membrelor superioare și cu mișcare encefalică.

Vasile Cristea

Președintele Asociației Sportive a Persoanelor cu Handicap Sporting Club Galați, prima organizaţie neguvernamentală cu specific social şi sportiv care a organizat, începând din 1992, o competiţie sportivă pentru persoanele cu handicap locomotor numită “Cupa Danubius”.

În trecut, vicepreşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic şi reprezentant al persoanelor cu dizabilităţi locomotorii în cadrul Consiliului Naţional al Dizabilităţii.

Sportiv paralimpic, numeroase participări în cadrul competițiilor sportive paralimpice, în țară și în străinătate, susținător al drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Asociația Club Sportiv 10 Decisiv

Înfiintata în martie 2012, Asociația Club Sportiv 10 Decisiv, are ca misiune promovarea unui stil de viață activ și sănătos și susține un sistem care, deşi încurajează competiţia proprie fiecărei discipline sportive, pune accent mai ales pe ideea de mişcare

Deaconiță Florin Cornel

Sportiv paralimpic, legitimat la Asociația Sportivă a Persoanelor cu Handicap Sporting Club Galați. Campion național la billiard 2018. Campion național tir cu arcul indoor, persoane cu dizabilități, 2018. Diagnostic cu paraplegie flască.

Pierre Repetti

Inginer, profesor universitar și decan – Sisteme industriale și microtehnice Universitatea tehnică din cantonul Vaud, Elveția(pensionat). În prezent: - Director al Formak Consulting SarL, Elveția; -Inițiator și formator în cadrul programului complet de instruire post-universitară, cu predare în limba engleză ( mecatronica, inteligență computerizată), în colaborare cu Universitatea “Dunărea de Jos” Galați. Pasionat de echitație, proprietar al unui cal.