Grădina Senzorială

OBIECTIV FINANCIAR: 6010 lei

CINE SUNTEM

Asociația “Bunul Samaritean” oferă servicii sociale, educative și terapeutice atât în Centrul rezidențial pentru persoane cu dizabilitate și Centrul de zi pentru copii proveniți din familii cu probleme sociale, cât și în comunitate.

Ne-am început activitatea în anul 2000, în comuna Nicorești, județul Galaţi, iar din anul 2003 funcționăm ca organizație non-profit, non-guvernamentală, constituită pe perioadă nedeterminată. Convingerea noastră este că fiecare persoană, indiferent de situația materială, poziția socială sau starea de sănătate are dreptul la o viață demnă și decentă.

Asociația a pornit la inițiativa unui grup de voluntari care și-au concentrat atenția asupra aproximativ 150 de copii abandonați de familii, neglijați de autorități și care păreau uitați de lume. Voluntarii au realizat curând că cea mai bună metodă prin care îi puteau ajuta pe acești copii ar fi construirea de case în care să aibă parte de afecțiune și să fie tratați cu respect. Așa a luat naștere “Casa Bridget”, fiind construită cu rapiditate pentru primele patru fete. În continuare, construcția s-a extins, iar în prezent găzduieşte 16 rezidenți, cu diferite dizabilități. Pe lângă “Casa Bridget” (numită astăzi Centru de Îngrijire și Asistență Persoane Adulte cu Dizabilități), asociația a înființat în 2007 “Centrul de Zi”, care este frecventat zilnic de 40 de copii din comunitatea locală. Aici, cei mici primesc 2 mese calde, atenție din partea personalului, ajutor la lecții, meditații săptămânale la limbă română și matematică pentru pregătire în vederea examenului de capacitate.

CE NE PROPUNEM

Proiectul nostru se intitulează Grădina senzorială incluzivă: terapie, relaxare și distracție prin stimulare. Grădina senzorială este locul în care adulții cu dizabilități însoțiți de lucrători sociali parcurg zilnic cu picioarele goale aleea terapeutică în scopul explorării simțurilor. Experiența ne-a demonstrat că vizitele în grădina senzorială înseamnă îmbunătățirea unor aptitudini individuale și dezvoltare senzorială. Plimbarea în grădina senzorială înseamnă pentru ei un mod de petrecere a timpului liber, conectare cu natura, îmbunătățirea stării de sănătate, creșterea gradului de independență.

Proiectul constă în reabilitarea și dotarea grădinii senzoriale, care în acest moment este funcțională, dar dotată la standarde minimale și nu putem acoperi cererile din comunitate. Alături de o echipă formată din 30 voluntari inimoși, la grădina senzorială vom curăța terenul, vom pregăti aleile, vom face achiziții de materiale și elemente senzoriale (nisip, pietriș, cărămizi, conuri, plante aromatice). Grădina senzorială își va deschide porțile și pentru comunitate, unde 50 de copii și adulți cu dizabilități vor începe terapia senzorială cu un terapeut, vor participa la activități alături de adulți.


Și TU ne poți sprijiniAleargă pentru noi


Lei

AMBASADORI

MIHAELA PORUMBARU


Descriere: „Am 23 ani. Susțin evenimentele care promovează un stil de viață activ și sănătos. Îmi place să fiu alături de oameni care îndrăznesc să-și depășească limitele și să creadă în potențialul și abilitățile lor. Personal sunt dependentă de scaunul rulant. Iubesc sportul, sunt medaliată cu Locul 1 la ,,Tirul cu arc” în 2016 la Iași. Ador natura și iubesc animalele.”

Testimonial: „Copil fiind, mergeam zilnic în parc cautând liniște, siguranță, mirosul ierbii și ciripitul păsărelelor. Asociația este locul în care mă simt acasă. Aici am întâlnit oameni frumoși cu suflet mare care vor să ajute pe oricine. Astăzi visul meu se împlinește. Aleargă alături de mine pentru cauza noastră ,,Gradina senzorială incluzivă: terapie, relaxare și distracție prin stimulare”

LIVIU DARIA


Descriere: „Am 29 ani. Locuiesc în Galați și sunt antrenor personal. Pasiunea mea este sportul de performanță. Fiind antrenor îmi place să lucrez cu oameni care îndrăznesc să își depășească limitele și cred în potențialul lor.”

Testimonial: „Susțin cauza:,, Gradina senzorială incluzivă: terapie, relaxare și distracție prin stimulare”. Plimbarea în grădina senzorială înseamnă pentru ei un mod de petrecere a timpului liber, conectare cu natura, îmbunătățirea stării de sănătate. Este un mod minunat prin care copiii pot să-și exploreze simțurile și să învețe lucruri despre mediul înconjurător. Este de asemenea un loc sănătos pentru descoperire și o motivație pentru copii să iasă afară, aceasta oferind o modalitate terapeutică sigură pentru explorarea simțurilor.”

ALEXANDRA POLOBOC


Descriere: “Am 28 de ani și sunt pasionată de dans și sport . Sunt instructor de zumba din 2014, antrenor personal la Fitness Scandinavia din 2016, coregraf pentru dansuri de nuntă. În prezent sunt studentă la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, specializarea educație fizică și sport .”

Testimonial: „Zumba m-a adus în frumoasa familie de la Asociația Bunul Samaritean în anul 2014, având plăcerea să fac voluntariat pentru copiii care au nevoie continuă de dezvoltare atât fizică cât și psihică. Susțin Gradina senzorială pentru persoanele cu dizabilități și sunt dedicată întru totul pentru realizarea acestui vis al persoanelor din Asociație care au cea mai mare nevoie.”