Susține Motivation și donează pentru scaune rulante!

Susține Motivation și donează pentru scaune rulante!

Obiectivul financiar: 9000 lei

Suma strânsă: 3825 lei

Implementatorul: Fundația Motivation România

Prin participarea la Semimaratonul Galați 2021, Fundația Motivation își propune să atragă susținători cu ajutorul cărora să doneze 15 scaune rulante unor copii și adulți cu dizabilități din județele Galați și Brăila. #TeamMotivation va promova abilitățile și drepturile utilizatorilor de scaune rulante, pentru incluziunea acestora și creșterea coeziunii sociale.

 

Fundația Motivation România

CINE SUNTEM

Fundația Motivation România este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Din 1995 până în prezent am redat mobilitatea și speranța într-o viață împlinită la peste 25.800 de copii și adulți cu dizabilități din România.

Website: www.motivation.ro

Facebook: https://www.facebook.com/FundatiaMotivationRomania/

Reprezentant: Ștefan George, telefon: 0735 355 907; e-mail: g.stefan@motivation.ro

Nevoia adresată

Echipamente adaptate: Un scaun rulant furnizat necorespunzător și fără instruirea pentru utilizare poate determina apariția deformărilor posturale permanente și a complicațiilor medicale grave.

Evaluare computerizată: o nouă metodă de evaluarea computerizată a presiunii exercitate în poziția așezat pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Această metodă, se bazează pe un echipament unic în România, BodiTrak, și are drept scop prevenirea escarelor și a altor complicații medicale la care sunt expuși utilizatorii de scaune rulante.

Păstrarea liberă a locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități: prin promovarea campaniei #PeBune? a Fundației Motivation.

Conștientizare privind importanța unui scaun rulant potrivit: prin campania de donații prin SMS a Fundației Motivation, care, pe lângă scopul atragerii de fonduri pentru donarea de scaune rulante, își propune să informeze oamenii despre importanța unui scaun rulant potrivit nevoilor utilizatorilor.

Rezultatele așteptate

15 persoane cu dizabilitati locomotorii din județele Galati si Braila primesc un echipament de mobilitate corespunzator, care le va permite sa redevina independenți.

500 de persoane din comunitatea Galați-Brăila (alergători, voluntari, susținători, etc. ) învață despre abilitățile și respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități prin distribuirea unor seturi de materiale informative și/ sau a unui clip video de promovare/ fotoreportaj despre #TeamMotivation la Semimaratonul Galați.

500 de pliante #PeBune? distribuite în randul participanților la Semimaratonul Galați explică nevoia de locuri de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități.

Beneficiarii

Grupul ţintă al proiectului implică:

  • 15 persoane cu dizabilitati locomotorii din județele Galați și Brăila;
  • 500 de alergatori, voluntari, alți participanți la Semimaratonul Galați vor învăta despre abilitățile și drepturile persoanelor cu dizabilități.
  • Membrii familiilor persoanelor cu dizabilitati vor trai intr-un mediu mai incluziv, cu ajutorul persoanelor expuse în timpul Semimaratonului la informații despre abilitățile și drepturile celor cu dizabilități.