Ce este Semimaraton Galați?

Semimaraton Galați este cel mai mare eveniment care îmbină filantropia și sportul în zona Galațiului. 

Cine îl organizează și de ce?

De 9 ani, Semimaraton Galați este un eveniment organizat de Fundația Comunitară Galați, cu scopul transformării în bine a comunității. Implicând resurse și potențial local uman într-un eveniment cu vizibilitate și relevanță, Fundația Comunitară Galați își propune cu prilejul acestei ediții o evoluție atât în organizarea și desfășurarea evenimentului, cât și în ce privește impactul și relevanța acestuia. Obiectivul Fundației Comunitare Galați, prin toate proiectele sale, este de a media energiile și resursele locale, de a conecta sectoare de activitate, companii și organizații - dar mai ales oameni - în proiecte comune, care să aducă un plus în calitatea, prosperitatea și forța comunității gălățene.

ECHIPA DE ORGANIZARE

De ce să te înscrii?

Semimaraton Galați servește în primul rând sentimentelor de solidaritate, identitate și colaborare la nivelul comunității gălățene. Prin participarea unor sportivi (atleți sau iubitori de mișcare, adulți și copii) în curse variate ca format, durată și întindere, evenimentul atrage atenția asupra beneficiilor mișcării fizice și, prin aceasta, propune gălățenilor (dar nu numai) un eveniment outdoor în care întreaga familie se poate regăsi. Deși pe 29 mai alergarea e în prim-plan, iar alergătorii profesioniști se bucură de competiția sportivă, ne dorim ca pentru toți cei implicați ziua să fie despre un eveniment care ne scoate din casă pentru a fi, pentru a simți și pentru a acționa împreună.

Cum poți participa?

Accesează site-ul semimaratongalati.ro și urmează instrucțiunile pentru a te înscrie ca alergător, pentru a dona unei cauze sau pentru a susține cauza și/sau evenimentul printr-un contract de sponsorizare, dacă ești persoană juridică.

De ce e important?

Pentru că este unul dintre puținele evenimente care adună laolaltă de la copii la bătrâni, de la profesioniști la amatori, de la sportivi la oameni de cultură, de la sceptici la entuziaști. Toate acestea, pentru a ne ajuta să (re)descoperim plăcerea și distracția de a fi laolaltă, într-un eveniment care mizează pe implicare și reprezentare ca resurse incluzive și ca prilej pentru strângerea de fonduri.

De ce te-ar putea interesa?

Dacă ești gălățean, Semimaraton Galați îți arată cum, pentru o dimineață, Galațiul poate fi un oraș „ca afară”. Adică un oraș cu oameni activi, plini de energie, implicați, bucuroși și nu în ultimul rând generoși. Ca alergător, ai parte de o experiență sportivă la cel mai înalt nivel, iar ca susținător, donator sau reprezentant al cauzelor ai șansa să simți nu doar aerul cald al finalului de mai, ci mai ales căldura unor suflete generoase și implicate, care arată că le pasă și că sunt aici pentru fiecare dintre noi.