Anul acesta, în mai, Semimaraton Galați împlinește 10 ani. 10 ani împreună. Acest program a crescut ca un simbol al speranțelor noastre de mai bine împreună, de grijă și ajutor pentru comunitate, de apropiere și colaborare, de satisfacție și reușită.

Poate cel mai iubit program al nostru, ajuns la cea de-a zecea ediție, numără peste 5000 de alergători, 81 de proiecte și 409051 lei granturi acordate către ONG-urile și grupurile de inițiativă participante în toate edițiile.

Credem că lucrurile făcute cu bucurie și implicare oferă rezultate și satisfactii. Semimaraton Galați este un eveniment recurent care adună, pentru o jumătate de zi, laolaltă, de la copii la bătrâni, de la profesioniști la amatori, de la sportivi la oameni de cultură, de la sceptici la entuziaști - toate acestea, pentru a ne ajuta să (re)descoperim plăcerea și distracția de a fi laolaltă, într-un eveniment care mizează pe implicare și reprezentare ca resurse incluzive și ca prilej pentru strângerea de fonduri.

Semimaraton Galați servește în primul rând sentimentelor de solidaritate, identitate și colaborare la nivelul comunității gălățene. Prin participarea unor sportivi (atleți sau iubitori de mișcare, adulți și copii) în curse variate ca format, durată și întindere, evenimentul atrage atenția asupra beneficiilor mișcării fizice și, prin aceasta, propune gălățenilor (dar nu numai) un eveniment outdoor în care întreaga familie se poate regăsi. Deși pe 21 mai alergarea e în prim-plan, iar alergătorii profesioniști se bucură de competiția sportivă, ne dorim ca pentru toți cei implicați ziua să fie despre un eveniment care ne scoate din casă pentru a fi, pentru a simți și pentru a acționa împreună.

Am dat comanda de tort. Am vorbit cu invitații. Am cumpărat cadoul. Le vom aranja pe toate cum știm mai bine. Pe 21 mai vom închidem străzile, aranjăm scena, amenajăm faleza, pornim muzica și...așteptăm sărbătoritul. La care ne uităm cu sufletul sugrumat de emoția vitezei necruțătoare a timpului, dar și cu bucuria nemărginită a unor „timpuri” mai bune. Pentru cei mici, pentru cei mari, pentru cei de acasă, pentru gălățeni. Pentru noi.

ECHIPA DE ORGANIZARE

Cum poți participa?

Accesează site-ul semimaratongalati.ro și urmează instrucțiunile pentru a te înscrie ca alergător, pentru a dona unei cauze sau pentru a susține cauza și/sau evenimentul printr-un contract de sponsorizare, dacă ești persoană juridică.