Despre eveniment


informații generale

1600

Alergători


4

Ediții


Despre eveniment

Semimaraton Galați este cea mai puternică platformă de strângere de fonduri prin alergare din orașul nostru. Mecanismul este foarte simplu. Grupurile de inițiativă și organizațiile nonguvernamentale propun proiecte care pot îmbunătăți comunitatea, le înscriu în competiție apoi, gălățenii își aleg câte un proiect pe care vor să îl susțină pentru a fi implementat și se înscriu ca alergători sau ambasadori ai cauzei respective. Strângerea de fonduri poate avea loc și anterior evenimentului iar în ziua dedicată competiției se aleargă pentru susținerea proiectelor. Evenimentul aduce împreună ONG-urile locale, beneficiarii acestora, prieteni, familii, echipe, companii, reprezentanți ai instituțiilor publice, gălățeni plecați din țară, donatorii, și potențiali donatori care văd că lucrurile se mișcă, că împreună suntem Galați transformand comunitatea implicand resursele și potențialul uman local.

Semimaraton OneGym - 2017

28 mai 2017 a fost ziua în care gălățenii s-au implicat să susțină un bine comun! Beneficiarul evenimentului a fost comunitatea, implicit toți cei cărora le-au fost destinate proiectele înscrise. Evenimentul desfășurat la cea de a patra ediție a adus împreună peste 700 de alergători, peste 1000 de persoane prezente la eveniment, 28 de copii participanți și 5 animale de companie participant la cursa Pet Run, 28 de sponsori, 20 de companii și instituții locale implicate în organizare sau susținători ale unuor proiecte, peste 55.000 lei fonduri strânse pentru susținerea financiară a 13 proiecte înscrise din comunitate și 150 de voluntari implicați în desfășurarea evenimentului.

Semimaraton 2015-2014

Cumulate, primele două ediții ale Semimaratonul au adus aproximativ 500 de alergători, un număr egal de susținători, iar fondurile strânse pentru 24 de proiecte din ambii ani au fost în valoare de 15,000 lei.

Taxe/Donații


Semimaraton Hervis - 21 km 80 lei
Cros Winmarkt - 10 km 60 lei
Ștafetă OneGym - 4*5 km 50 lei (per membru)
Cursa populară 30 lei
Cursa copiilor Lolliboni 30 lei
Cursa animalelor Happy Coby 30 lei

Semimaraton Hervis - 2018

Traseul Semimaratonului este unul pitoresc și emblematic pentru Galați și pentru gălățeni: pe Faleza Dunării, oferind o priveliște panoramică a Dunării și a Munților Măcin. Este considerat un traseu frumos, dar moderat spre dificil, din cauza diferențelor de altitudine de pe lungimea sa. Anul acesta vine cu o surpriză prin accesul pe strada Domnească, zona centrală a orașului, prelungind lungimea unei ture de la 7 km la 10 km.

Semimaraton 2016

2016 a fost anul în care gălățenii abia au așteptat o nouă ocazie în care să demonstreze că se pot mobiliza pentru comunitate. A III-a ediție a SemiMaratonului a adus împreună pe 11 septembrie 2016 peste 500 de alergători, peste 900 persoane prezente la eveniment, peste 30,000 lei fonduri strânse pentru susținerea financiară a 16 proiecte înscrise, 150 de voluntari, 6 sponsori ai evenimentului, peste 60 de premii, 21 de copii participanți la cursa dedicată special celor mici, 10 de animale de companie participante la cursa Pet Run. 11 septembrie a fost ziua în care gălățenii au ales să susțină binele comun și au facut din comunitatea noastră una de care fiecare dintre noi este mândru.

IMPLICĂ-TE