Doneaza

Aleargă alături de Family Hope Autism!

Donatori până acum: 4

Suma strânsă: 210 RON

Suma strânsă: 12300 lei

Asociația Family Hope Autism Galați este o organizație non-profit, înființată cu scopul de susținere, promovare, organizare și coordonare de activități în vederea îmbunătățirii calității vieții copiilor cu autism și a familiilor acestora.

Ne propunem prin proiectul, “Aleargă alături de Family Hope Autism!” să facilităm accesul la servicii de terapie la standarde înalte de calitate, oferind în mod gratuit un număr semnificativ de ședințe de Terapie prin Neurofeedback, sesiuni de Terapie prin Artă și dezvoltare personală pentru 15 copii cu autism din cadrul asociației.

Implementarea proiectului va facilita accesul gratuit la servicii de terapie pentru 15 copii cu autism, va caștiga timp prețios în procesul de recuperare și va reduce distanța cu deplasarea Galați – București, pe care familiile erau nevoite să o parcurgă pentru Terapia prin Neurofeedback.

Contribuție, beneficiari direcți: 15 copii cu autism din cadrul Asociației Family Hope Autism Galați; beneficiari indirecți: peste 80 de persoane (părinți, frățiori, specialiști și voluntari).

Completează valoarea pe care o donezi:

Stoc epuizat

SKU: family-hope-autism Categorii: ,
Descriere

Programul proiectului va include activități de stimulare potrivite vârstei, nivelului de dezvoltare, abilităților fiecarui copil și va fi coordonat de o echipă excepțională de specialiști, formată din psiholog, psihoterapeut, psihopedagog și profesori de artă.

Cu ajutorul terapiei prin Neurofeedback, o tehnică de antrenament asistată de calculator, copiii cu autism vor obține reducerea hiperactivității, creșterea accelerată a stabilității sistemului nervos, creșterea atenției, flexibilitate cognitivă, reducerea furiei și a nivelului de frustare, creșterea capacității de auto-control, conducând astfel la reducerea simptomelor și o îmbunătățire funcțională semnificativă.

De asemenea, terapia prin artă este o cale terapeutică originală, care poate fi urmată numai prin modalități specifice, unde fiecare copil creează propriul lui obiect de artă, își exprimă propriile trăiri, emoții și sentimente pentru o dezvoltare cât mai armonioasă, dobândirea de aptitudini și îmbunătățirea unor abilități funcționale, premergătoare unei vieți cât mai independente a copiilor cu autism.

Proiectul are o importanta majora si efecte pozitive pe termen lung, in procesul de recuperare al copiilor cu autism.

Nevoia sau problema pe care o adresează proiectul

Activitățile din proiect vor fi optimizate de un program atent structurat și coordonat de o echipă minunată de specialiști, cu rolul de a contribui esențial la:

 • îmbunătățirea calității vieții a copiilor cu autism cât și a familiilor acestora;
 • atingerea potențialului maxim al fiecărui copil;
 • atingerea unui grad cât mai înalt de independență;
 • dobândirea abilităților de autonomie și o dezvoltare armonioasă a copiilor cu autism.

Datorită dificultăților întâmpinate în traseul anevoios al recuperării și multitudinii de nevoi ale copiilor cu autism, ne dorim să putem susține, împreună, o mică parte din cheltuielile părinților cu terapiile atat de costisitoare, derulate pe ani sau toată viața.

SCHIMBARILE PROPUSE

Prin acest proiect ne propunem să atingem obiective importante în procesul de recuperare al copiilor cu autism, și anume:

 • dezvoltarea creativității, memoriei și atenției;
 • reglarea motricității fine prin exerciții grafice;
 • dezvoltarea capacității de comunicare și interacțiune socială;
 • dezvoltarea proceselor cognitive și senzorio-perceptive;
 • dizolvarea blocajelor emoționale, eliberarea de tensiuni, frustrări și anxietate;
 • creșterea stimei de sine și a încrederii în propriile forțe.

Rezultatele așteptate

 • 15 copii cu autism vor beneficia în mod gratuit de ședințe de terapie prin Neurofeedback (terapie complementară unică în Galați) la Centrul Psihologic PsiZone din Galați.
 • 15 copii cu autism vor participa la sesiuni de terapie prin artă (pictură, colaje, grafică, tehnică, modelaj), dezvoltare personală și alte activități educationale la Centrul de Dezvoltare Personală Individuală sau de Grup;
 • progrese notabile înregistrate de beneficiarii direcți ai acestui proiect;
 • creșterea gradului de comunicare, interacțiune socială și consolidarea relațiilor de prietenie;
 • pași importanți spre normalitate, integrare și o viată cât mai independentă;
 • ne dorim să surprindem cele mai frumoase zâmbete ale copiilor și să oferim împreună un strop de speranță familiilor acestora.

CUM?

1. DONEAZĂ PRIN CARD

Completează câmpul cu valoarea donației tale și apasă pe butonul „DONEAZĂ”. Completează datele tale și vei fi redirecționat către sistemul de plată securizată prin EuPLatesc.ro. Totul în deplină siguranță.

2. TRANSFER BANCAR 

Direct în contul Fundației Comunitare Galați, folosind următoarele date:

Fundatia Comunitara Galati

COD FISCAL: 35152184

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ

IBAN RON: RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001

Cu mențiunea la detalii plată “FAMILY HOPE AUTISM”

3. SPONSORIZĂRI PERSOANE JURIDICE

Solicitati contractul de sponsorizare colegelor noastre pe email  liliana@fundatiacomunitaragalati.ro sau irina@fundatiacomunitaragalati.ro