Doneaza

Melinte Ionel

Ionel Melinte, Directorul Executiv al Asociație Bunul Samaritean din Nicorești, omul pentru care Asociația reprezintă, de mai bine de 15 ani, a doua familie, omul care își pune fie costumul de Moș Crăciun, fie masca de iepuraș sau cine știe ce altă costumație traznită și nu se oprește până când nu vede că a adus un zâmbet pe chipul unui copil.

Ionel Melinte a fost printre primii beneficiari ai Asociației Bunul Samaritean înființată la Nicorești de către voluntarii irlandezi, iar faptul că în prezent este aici în calitate de director executiv spune povestea frumoasă a grijii și iubirii pentru ceilalți. Asociația pe care o coordonează ține un centru pentru persoane cu dizabilități, transferate din spitalul comunei și un centru de zi pentru aproape 50 de copii. În acest context, Ionel știe mai bine decât oricine cât de necesară este Școala de vară la centrul de zi, cât de importantă este dezvoltarea socio-psiho-educativă și cât de important este ca acești copii să capete încredere în ei și în forțele lor, să aibe o altă perspectivă asupra necesității educației și igienii. Este de fapt încercarea de a da un alt start pentru copii defavorizați ai comunității, în drumul lor spre o viață decentă.

Stoc epuizat

SKU: melinte-ionel-sustine Categorii: , ,
Descriere

Asociatia United Cristian Aid-Bunul Samaritean

CINE SUNTEM

Asociația Bunul Samaritean este activă în comuna Nicorești din anul 2003.  Oferim servicii sociale în două centre: Centrul de îngrijire și asistență pentru 15 persoane adulte cu dizabilități și Centrul de zi pentru copii din familii defavorizate, unde 40 copii (6-14) primesc servicii socio-educaționale, o masă caldă, duș și schimb de haine, socializare și petrecerea timpului liber. Momentan centrul este închis din cauza pandemiei și lipsa fondurilor.

Date de contact:

Telefon: 0236867105 / 0768821843

Adresa: Comuna Nicorești, Județul Galați

Website-ul: www.asociatiabunulsamaritean.ro

Facebook: @Fundatiebunulsamaritean

E-mail: asociatiabunulsamaritean@gmail.com

Nevoia adresată

În comuna Nicorești sunt copii care trăiesc în condiții extrem de precare din punct de vedere social și igienico-sanitar, resursele financiare ale familiilor sunt instabile: provin din munci sezoniere în agricultură sau din ajutorul social propus de primarie, insuficiente să acopere nevoile primare ale familiilor. Dificultățile în a găsi un loc de muncă și condițiile de marginalizare socială conduc la un grad ridicat de alcoolism printre adulți și un nivel ridicat de violență domestică. Procentul de frecvență școlară a copiilor este foarte redus și sunt numeroase cazuri de abandon.

Rezultatele așteptate

Prin implementare, oferim un model îmbunătățit de servicii socio-educaționale pentru 40 copii în cadrul Centrului de zi. Fiecărui copil i se va oferi o oportunitate de creștere și dezvoltare cât mai completă posibil, combinând sprijinul școlar cu educația non-formală și cu serviciul de cantină pentru partea nutrițională; Centrul de Zi va permite îmbunătățirea serviciilor pentru 40 copii defavorizați ai comunității locale și familiile acestora. Toate activitățile vor pune accentul pe promovarea educatiei non formale, un stil de viață sănătos.

Vor fi 150 de persoane informate (copii, tineri și familii lor) despre măsurile de prevenire a infecției cu COVID-19

Beneficiarii

Grupul ţintă al proiectului implică:

  • Beneficiarii direcți: 40 de copii. 30 copii înscriși la Centrul de zi și 10 copii din comunitate
  • Beneficiari indirecți: familiile acestora și comunitatea

CUM?

1. PLATĂ PRIN CARD

Completează câmpul cu valoarea donației tale și apasă pe butonul „ADAUGĂ ÎN COȘ”. Completează datele tale și vei fi redirecționat către sistemul de plată securizată prin EuPLatesc.ro. Totul în deplină siguranță.

2. TRANSFER BANCAR 

Direct în contul Fundației Comunitare Galați, folosind următoarele date:

Fundatia Comunitara Galati

COD FISCAL: 35152184

BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ

IBAN RON: RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001

Cu mențiunea la detalii plată “Bunul Samaritean”

3. SPONSORIZĂRI PERSOANE JURIDICE

Solicitati contractul de sponsorizare colegelor noastre pe email  liliana@fundatiacomunitaragalati.ro sau irina@fundatiacomunitaragalati.ro