#provocareaambasadorilor #fiifantastic

Laurentiu Cobzaru.

Am avut norocul sa intalnesc un om uimitor – prin aptitudini, prin fapte, prin atitudine.

Laurentiu ! E militar, face sport de la 9 ani si de 6 ani alearga in campanii umanitare.

Cele mai recente campanii despre care mi-a vorbit (in timp ce alergam) sunt:

〰️ 2019 – “O zi buna este atunci cand toti ne intoarcem acasa” –  impreuna cu Costel Mazalu, a aleargat de la Galati la Bucuresti – 𝟐𝟔𝟎 𝐤𝐦

〰️ in iunie – 𝟔𝟎𝟎 𝐤𝐦 de la Galaţi la Satu Mare –  pentru o tanara poliţistă în vârstă de 20 de ani, cu un diagnostic greu.

〰️ ultima isprava a fost weekendul trecut,  in cadrul evenimentului Autism 24 h, cand a alergat 𝟐𝟎𝟒 𝐤𝐦!

Vorbeste despre distante de parca nu ar fi nimic foarte important, asa ca l-am intrebat de unde isi ia puterea sa le faca pe toate.

Imi spune ca tocmai faptul ca poate ajuta, ca poate aduce o schimbare si poate transmite un mesaj, un exemplu, e ceea ce ii da forta.

“𝘿𝙖𝙘𝙖 𝙖𝙨 𝙨𝙩𝙞 𝙘𝙖 𝙡𝙚𝙖𝙘𝙪𝙡 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙤 𝙗𝙤𝙖𝙡𝙖 𝙚 𝙡𝙖 𝙘𝙖𝙥𝙖𝙩𝙪𝙡 𝙥𝙖𝙢𝙖𝙣𝙩𝙪𝙡𝙪𝙞, 𝙖𝙨 𝙖𝙡𝙚𝙧𝙜𝙖 𝙥𝙖𝙣𝙖 𝙖𝙘𝙤𝙡𝙤 𝙨𝙖 𝙞𝙡 𝙖𝙙𝙪𝙘!”

Si stiti ce? 𝙀𝙪 𝙘𝙝𝙞𝙖𝙧 𝙞𝙡 𝙘𝙧𝙚𝙙!

Alergase in weekend 204 km, luni era la serviciu de parca nimic nu s-ar fi intamplat, iar miercuri era pe faleza cu mine, in provocarea ambasadorilor.

Laurentiu, alaturi de Costel Mazalu este amsabador al Asociatia Fantasticii Down in cadrul Semimaraton Galati si il puteti sustine si voi donand aici,  https://semimaratongalati.ro/ambasadori-fd/cobzaru-mazalu/

Are puterea de convingere! Face sa para lucrurile usoare.

Alergasem deja 5km, eram pregatita sa ma opresc, iar el imi spune:

– “𝐒𝐭𝐢𝐢 𝐜𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐨𝐭𝐢, 𝐧𝐮❓” Auzisem asta si de la Onofrei Cristi cu cateva zile inainte.

– “𝐇𝐚𝐢, 𝐬𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐞𝐦 𝐨 𝐭𝐮𝐫𝐚. 𝐇𝐚𝐢, 𝐜𝐚 𝐩𝐨𝐭𝐢. 𝐒𝐢𝐠𝐮𝐫, 𝐩𝐨𝐭𝐢!”.

Ce ma fac? 🤔 Aproape il cred, dar e o bariera pe care mi-o stabilisem singura (eronat, desigur) si pe care, cumva, imi era teama sa o trec. Dar va spuneam ca e convingator, asa ca a fost randul meu sa accept provocarea lui. Si-am alergat!

Ma sfatuieste sa nu ma uit la ceas, sa nu verific distanta parcursa, doar sa alerg si sa fiu atenta la corpul meu, sa imi conving mintea sa ii transmita ca mai poate.

Ciudat sfat pentru cineva care asteapta vibratia ceasului care anunta fiecare km parcurs, ca pe o victorie personala.

Am alergat de la 5km, cat stiam ca pot, la 8.83 km, cat mi se parea aproape imposibil (mai ales de pe o zi pe alta). Asa am stabilit un 𝑟𝑒𝑐𝑜𝑟𝑑 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑛𝑎𝑙 si o noua limita de depasit. Imi propun sa o depasesc in cadrul Semimaraton Galati!

Azi l-am intalnit din nou, in Gradina Publica sustinand campania initiata de Onofrei Cristi, pentru Bogdanel, un baietel de 5 ani.

𝐋𝐚𝐮𝐫𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐮 𝐂𝐨𝐛𝐳𝐚𝐫𝐮,  spuneti-i cum vreti   “Omul anului” (2018 in Armata Romana), Eroul Comunitatii Galatene(2020), “Campionul faptelor bune”  sau pur si simplu, Laurentiu, omul! Pe el l-am cunoscut eu si ii sunt recunoscatoare.

Laurentiu are un indemn pentru noi toti #FiiTuUnErou

#run4galati

#provocareaambasadorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *