Susține educația și emoția anilor de liceu

Susține educația și emoția anilor de liceu

Ce ne propunem

Fondul de Burse este un program al Fundației Comunitare Galați care a ajuns la cea de-a doua ediție și se îndreaptă cu pași repezi spre cea ce-a treia. În prezent, avem 21 de bursieri care beneficiază de 3 burse de excelență și 18 burse de sprijin. Bursele acoperă exclusiv cheltuieli școlare, precum transport, cărți, rechizite, masă, cazare/cămin, taxe participare concursuri și alte costuri necesare activităților curriculare și extracurriculare, tabere, îmbrăcăminte și încălțăminte. Prin acest program ne propunem să sprijinim generațiile viitoare de tineri care, prin aportul lor, pot dezvolta economic și cultural comunitatea din care fac parte. Oferim oportunitatea tinerilor cu o situație financiară precară să devină o componentă activă a comunității în care trăiesc. Acest lucru se va realiza prin oferirea unui sprijin financiar consecvent şi prin medierea unei relaţii de mentorat. În acest sens, vom organiza întâlniri de socializare între bursieri și donatori pentru dezvoltarea tinerilor, dar şi pentru identificarea nevoilor și așteptărilor acestora, conturând în acest fel și o comunitate a Fondului. Prin Fondul de Burse, cultivăm elitele generațiilor viitoare, le dăm încredere tinerilor că se află pe drumul cel bun și că vor crește prin educație și responsabilitate. O parte dintre bursieri deja sunt voluntari ai Fundației și contribuie activ în comunitatea din care fac parte. Susținătorii și mentorii adolescenților promițători îi ajută să-și atingă întregul potențial și să nu se piardă din pricina problemelor financiare și sociale cu care se confruntă.

Și TU ne poți sprijiniAleargă pentru noi


Lei

Ei sunt AMBASADORII noștri

Cristi Ochiu

Programul de burse al Fundației Comunitare Galați este unul de suflet fiind și primul program dezvoltat la nivelul local de organizație. Pentru prima dată fac pasul din spatele organizării și mă implic direct în a strânge fonduri pentru o cauză, o motivație foarte puternică fiind încrederea că este de datoria noastră să acordăm o șansă tuturor indiferent de situația în care aceștia se află.

Ce este un ambasador?

Este mai mult de un alergător, este persoana care ne sprijină cauza prin mobilizarea întregii rețele de prieteni pentru a ne sprijini să finalizăm proiectul.