Căutăm VOLUNTARI! TU lipsești!

Îți mulțumim, vocea ta contează

Te așteptăm cu mâinile deschise și multă implicare

《 Voluntariatul este cel mai bun exemplu de democrație. Votăm la alegeri, dar când te oferi voluntar, votezi în fiecare zi pentru comunitatea în care vrei să trăiești》

Marjorie Moore

Un eveniment de asemenea anvergură nu ar fi posibil fără ajutorul multor susținători. Pe lângă alergători, parteneri și sponsori, avem nevoie și de o echipă inimoasă de VOLUNTARI.

Trimite-ne un mesaj! Spune-ne câteva cuvinte despre tine, despre cine ești, ce îți place să faci și îți iese foarte bine, povestește-ne despre experiența ta în voluntariat (dacă a existat).

Avem nevoie de VOLUNTARI cu zâmbete și energie multă!

Te așteptăm să vii alături de noi la a 10-a ediție Semimaraton Galați!

  • Conform legii voluntariatului activitatea de voluntariat se consideră experiență profesională și/sau în specialitate, în funcție de tipul activității, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, astfel că tinerii care au desfășurat astfel de activități ar putea avea un avantaj la angajare. Aceștia vor dobândi cunoștințe noi și practice într-un anumit domeniu, cunoștințe pe care le-ar putea utiliza la viitorul loc de muncă. Menționarea acestor activități în Cv-uri ar putea fi considerat un plus în fața angajatorilor.
  • Experiența acumulată pe parcursul activităților de voluntariat va putea fi dovedită cu certificatul de voluntariat pe care voluntarii îl vor putea solicita la finalul acestei perioade.
  • Pe lângă faptul că voluntariatul va fi considerat experiență profesională, această activitate poate aduce și satisfacții personale. Poți întâlni foarte mulți oameni, din diferite categorii sociale, împreună cu care poți învăța să lucrezi în echipă (o cerință din ce în ce mai căutată în firmele mari), pentru atingerea unui țel propus. Pe lângă relația profesională cu siguranță în urma acestor interacțiuni se pot lega prietenii.
  • Cu siguranță participarea la activități de voluntariat va contribui la dezvoltarea personală a voluntarilor. Mai exact, prin voluntariat se pot dezvolta abilități și competențe sociale precum solidaritatea, încrederea, spiritul civic și responsabilitatea sociala. Prin implicarea în activități de voluntariat, puteți deveni conștienți de problemele din jurul vostru, pe care probabil în mod normal nu le-ați observa.
  • La concursurile organizate pentru ocuparea posturilor, dacă doi sau mai mulți candidați obțin punctaje egale, autoritățile și instituțiile publice și angajatorii persoane fizice sau juridice, pot acorda punctaj suplimentar candidaților care prezintă unul sau mai multe certificate de voluntariat obținute din activități de voluntariat, eliberate în condițiile legii, în situația în care acestea constituie criterii de selecție.
  • Nu în ultimul rând prin activitățile desfășurate aici puteți contribui la schimbarea lumii în care trăim și puteți construi amintiri și să rămâneți în amintirile celorlalți.